Ako tražite nešto originalno i nostalgično, isprobajte džem od rabarbare, marelica i bazge. Kombinacija blage kiselosti rabarbare, slatkoće marelica i cvjetne arome bazge jednostavno je neodoljiva. Savršeno paše na kruh, kroasane ili s jogurtom.
Recepti naših baka imaju poseban šarm – ne samo da predivno mirišu, već u sebi čuvaju uspomene na djetinjstvo i ljetne praznike. Jedan od takvih je domaći sirup od bazge s mentom i matičnjakom. Osvježavajuć, ukusan i bez nepotrebnih konzervansa.
Jesen je vrijeme šarenog lišća, svježih večeri i toplih jela koja griju dušu. A što može biti bolje od krem juhe od bundeve koja spaja okuse bundeve, jabuke, mrkve, đumbira i češnjaka? Ovaj je recept jednostavan, zdrav i prepun jesenskih okusa. Osim toga, ako vam ostane komad bundeve ili drugih sastojaka, naši omoti od pčelinjeg voska i vrećice od pčelinjeg voska pomoći će vam da ih održite svježima za sljedeće kuhanje. Krenimo!
Neki se recepti ne zapisuju u bilježnicu – prenose se s generacije na generaciju. Pamtimo ih po mirisu, po pokretima ruku koje mijese tijesto i po toplini koja se širi cijelom kućom. A bakin kolač s jabukama jedan je od onih dragulja koji nikada ne dosade.
S dolaskom jeseni i približavanjem zime, naše se tijelo prirodno priprema za zahtjevnije razdoblje. Hladni dani, kraće svjetlo i češće promjene vremena mogu oslabiti imunitet ako im ne posvetimo dovoljno pažnje. Ovaj članak donosi provjerene savjete za jačanje imuniteta pomoću recepata za čajeve i vitaminske bombe, kao i prijedloge za jesensku tjelovježbu kod kuće ili na otvorenom, koji će održati vaše tijelo i duh u ravnoteži.
Jesen donosi ne samo šareno lišće, već i obilnu berbu jabuka koje su savršene za pripremu domaćeg pečenog čaja. Ovaj topli napitak s dodatkom cimeta i vanilije nije samo ukusan, već i bogat prirodnim antioksidansima te mirisom koji ugrije svaki dom. U ovom članku donosimo vam jednostavan recept koji možete pripremiti kod kuće, kao i nekoliko savjeta kako ga dodatno poboljšati.