Omoti od pčelinjeg voska: način da oslobodite svoje kućanstvo od plastike

Omoti od pčelinjeg voska: način da oslobodite svoje kućanstvo od plastike


Nepotrebna plastika ovih dana vreba nas na svakom koraku. Navikli smo se na njih jer nam olakšavaju život. Ne moramo razmišljati kako pakirati hranu ili kozmetičke proizvode – jednostavno ih kupujemo u jednokratnoj ambalaži. No, stanje naše prirode stalno nas podsjeća da taj put vodi u pakao u vidu onečišćenog okoliša. Priznajmo – nitko se od nas ne osjeća ugodno među tonama otpada. Ipak, priroda je opet ta koja za nas ima odgovor po pitanju pakiranja hrane. Ako još niste upoznati s omotima od pčelinjeg voska, sljedeći text namijenjen je upravo vama.

 

Omoti i vrećice od pčelinjeg voska - što su i za što se koriste

Pčele igraju veliku ulogu u našem okruženju. Mnogi se izvori slažu da su oni odgovorni za proizvodnju više od 80% biljne hrane koju konzumiramo. Da, dobro ste pročitali. Pčele su važna karika u proizvodnom lancu. Oni su oprašivači.
Osim toga oni također stvaraju niz proizvoda koji su ključni za ljude. Svatko od nas će se odmah sjetiti meda i njegovog ljekovitog djelovanja. Manje je poznat, međutim, pčelinji vosak koji kao ambalažni materijal dobiva sve snažniju poziciju. Omoti od pčelinjeg voska prirodni su proizvod koje lako možete koristiti za pakiranje hrane i mnogih drugih stvari. Ne sumnjamo da će naći svoju primjenu u vašem domu. Jednostavno rukama zagrijte omot od pčelinjeg voska i on će se odmah prilagoditi svakoj posudi koju trebate pokriti. Također ga možete učinkovito koristiti za pakiranje hrane za posao ili školu.

 

 

Ključna prednost je što omote i vrećice od pčelinjeg voska možete koristiti više puta

Jednostavno je.  Nakon upotrebe omote od pčelinjeg voska operite u hladnoj vodi s malo eko sapuna i nježnom spužvicom, ostavite da se osuše i ponovno ih upotrijebite. Ako se sloj voska istroši, jednostavno ponovno nanesite novi sloj na omot ili vrećicu pomoću WorkerBee - pčelinjeg voska za popravak tj.obnovu i bit će kao nove. A što kada odsluže svoju svrhu? Jednostavno ih kompostirajte ili upotrijebite kao čvrstu potpalu kako se nebi stvarao nepotreban otpad.

 

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.