Kako pohraniti kruh u omot od pčelinjeg voska

Kako pohraniti kruh u omot od pčelinjeg voska


BajaBee® Omoti i vrećice od pčelinjeg voska, prirodna i ekološka alternativa tradicionalnoj plastičnoj ambalaži, sve su popularniji ne samo zbog svoje ekološke prihvatljivosti, već i zbog svojih izvrsnih svojstava skladištenja hrane. Jedna od najčešćih primjena omota i vrećica od pčelinjeg voska je skladištenje kruha. Pomažu u održavanju svježine i istodobno smanjuju količinu otpada iz ambalaže za jednokratnu uporabu.

Prilikom čuvanja kruha u omotu od pčelinjeg voska važno je slijediti nekoliko osnovnih pravila. Prije svega, važno je da je kruh potpuno ohlađen prije nego što ga zamotate u omot ili vrećicu kako biste spriječili kondenzaciju vlage koja bi mogla uzrokovati da se kruh namoči i upljesnivi.

Kruh zamotan u voštanu vrećicu ili omot preporuča se otvoriti barem jednom dnevno kako bi kruh mogao "disati". Ovim jednostavnim korakom osigurat ćete da kruh zadrži svoju idealnu mekoću bez nepotrebnog sušenja, vlage ili plijesni.

Važno je napomenuti da nisu sve vrste kruha prikladne za skladištenje u omotima od pčelinjeg voska. Kruh pečen od smrznutih poluproizvoda ili onih slabije kvalitete, koji se brzo stvrdnu ili upljesnave, nije idealan za ovakvo skladištenje. Takav kruh treba konzumirati u prva dva dana nakon pečenja.

Kod korištenja omota i vrećica od pčelinjeg voska dobro je pripaziti na pravilno održavanje. Nakon uporabe, isperite ih u hladnoj vodi i ekološki prihvatljivom sapunu i ostavite da se temeljito osuše prije ponovne uporabe. Na taj način osigurat ćete da će vaša omot od pčelinjeg voska dugo služiti i pridonijeti ćete održivijem načinu života.

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.