1. Izvadite sve van
Ispraznite hladnjak i očistite sve površine i police. Za čišćenje možete koristiti naše lufe i prirodne čvrste kocke za čišćenje.
2. Razvrstajte i kompostirajte hranu kojoj je istekao rok trajanja
Ostalu podijelite u kategorije: mliječni proizvodi, meso i mesni proizvodi, voće i povrće, pića itd. To će vam pomoći da pratite stanje i omogućiti vam da brže pronađete ono što tražite.
3. Počnite spremati
Vrata hladnjaka su najtoplije mjesto, pogodno za otvorene majoneze, kečape, umake, boce, limenke i konzerve. Pokrijte otvoreno vino folijom od pčelinjeg voska kako biste spriječili širenje mirisa na drugu hranu.
4. Gornja polica u hladnjaku je za jaja i maslac
Izravno ispod njih čuvajte sve mliječne proizvode, sireve, jogurte, mlijeko, vrhnje itd. Otvorene sireve zamotajte u vrećice s pčelinjim voskom kako biste spriječili njihovo isušivanje.
5. Sredina hladnjaka je najhladnija
Ovdje pripadaju meso i naresci. Najbolje ih je staviti u plastične kutije koje se mogu zatvoriti.
6. Na dnu hladnjaka u ladicama čuvajte voće i povrće
Da bi duže ostali svježi, zamotajte ih u omote i vrećice od pčelinjeg voska. Tikvice, krastavce, mrkvu i sl. možete zamotati odmah po dolasku iz dućana, a napola prerezan limun ili korabicu ako preostane. Rajčicama, bananama i avokadu nije mjesto u hladnjaku jer ondje gube okus.
Tim BajaBee.