10 savjeta o tome što pakirati u omote od pčelinjeg voska + 1 dodatni savjet

10 savjeta o tome što pakirati u omote od pčelinjeg voska + 1 dodatni savjet


1. Kruh i ostala peciva

Peciva moraju disati. Spremite li ih u plastičnu vrećicu, idući dan postaju gumenasti i skloniji su plijesni. Ako ih pohranite u posudu za kruh ili platnenu vrećicu, odrezana strana brzo će se osušiti. Umotajte svoje pečene proizvode u omote ili vrećice od pčelinjeg voska i ostat će svježi do 5 dana. Za kruh, idealna veličina je XL omot od pčelinjeg voska ili XL vrećice od pčelinjeg voska. Pečene proizvode čuvajte na hladnijem mjestu dalje od izravne sunčeve svjetlosti.

2. Sir

Sir možete zamotati i u omote od pčelinjeg voska. Budući da mnoge vrste sireva nastavljaju sazrijevati, moraju disati. Omoti od pčelinjeg voska omogućuju siru da diše i održavaju ga svježim nekoliko dana. Nećete naići na suhi rub sira nakon odmotavanja. Za sir preporučam korištenje omota veličine M ili omota veličine S. 

3. Orašasti plodovi

Ne volite kad orašasti plodovi omekšaju zbog izlaganja zraku? Mi isto stoga imamo malu vrećicu ili omot od pčelinjeg voska da ih pohranimo i zatvorimo.

4. Začinsko bilje

Također smo otkrili da čuvanje kopra, peršina, stabljika celera i drugog začinskog bilja dobro funkcionira. Začinsko bilje zadržava svoju boju i ostaje svježe nekoliko dana.

Voskový obrúsok na bilynky M

5. Avokado

Avokado je najbolji kada je svjež. Čim ga prerežete, počne žutjeti, što ne izgleda baš privlačno. Neiskorištenu polovicu avokada zamotajte u omot od pčelinjeg voska i čuvajte u hladnjaku. Sutradan će izgledati svježe kao kad je izrezano. Obično koristimo male pakete od pčelinjeg voska veličine M za avokado.

6. Sve vrste povrća (da, čak i luk)

Bilo koje povrće, bilo cijelo ili narezano, možete zamotati u omote od pčelinjeg voska. Brokula, cvjetača, mrkva, korabica ili bilo koje drugo povrće možete zamisliti. Oblozi stvaraju nježnu rosu na povrću, sprječavajući ga da uvene ili omekša. Povrće može trajati tjednima kada je zamotano na ovaj način i pohranjeno u hladnjaku.

7. Ručak

Idete li na put ili nosite ručak na posao? Zamotajte ga funkcionalno i elegantno u omote ili vrećice od pčelinjeg voska. Nema više ljepljive plastične folije. Nakon što završite s ručkom, protresite izvadite mrvice, presavijte omot i operite ga kod kuće.Sljedeći dan je možete ponovno koristiti za ručak. Omoti ili vrećice srednje veličine savršeni su za sendviče.

8. Narezano voće

Stavite narezano voće u zdjelu i prekrijte ga omotom od pčelinjeg voska ili ga zamotajte izravno u omot od pčelinjeg voska. Voće će ostati hrskavo i zadržati boju. S velikim XL omotom također možete prekriti izrezanu dinju ili bundevu.

9. Pokrivanje limova ili posuda za pečenje

Sigurno ste se susreli sa situacijom da ste ispekli kolač i htjeli cijeli lim za pečenje staviti u hladnjak, ali ga niste imali čime pokriti. Za pokrivanje preporučujemo upotrebu omota veličine XL Za pokrivanje manjeg jela s ostacima ručka, omot veličine M bit će dovoljan.

10. Kolači i kolačići

Jeste li ispekli savršenu tortu od višanja i shvatili da je možete zamotati u omote od pčelinjeg voska? Ali ne dok je još vruće. Pričekajte da se ohladi. Kolačiće možete ponijeti sa sobom i na put zamotane u omote od pčelinjeg voska. Zadržat će svoju hrskavost.

11. Dodatni savjet: Kozmetika

Na putovanju često pakiramo suhi šampon u omote od pčelinjeg voska ili ih jednostavno nosimo u vrećicama... za svaki slučaj. :)

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.