Zamotajte užinu bez nepotrebnog otpada

Zamotajte užinu bez nepotrebnog otpada


Jeste li znali da nas u školskim klupama čeka 190 dana? To su stotine iskorištenih plastičnih vrećica, folija za hranu i salveta samo za pripremu međuobroka. Plastične vrećice i metre prozirne folije zamijenite BajaBee omotima i vrećicama od pčelinjeg voska.Služit će vam tijekom cijele školske godine.

 

Za 365 upotreba

Omoti od pčelinjeg voska održavaju grickalice svježima i mekima čak i sljedeći dan. Ekološka su alternativa jednokratnoj ambalaži i traju do 365 uporaba. Nema više ljepljivih salveta i gomile plastičnog otpada. Vaš će školarac biti ponosan na svoju užinu u BajaBee.

Ukoliko tražite inspiraciju za grickalice za svoje mališane, pripremili smo nekoliko jednostavnih recepata.

Wrap s krem sirom, šunkom i povrćem

Kako bi bilo da promijenite vrstu kruha i pripremite zamotuljak od cjelovitih žitarica za djecu? Možete ga napuniti čime god vaši školarci vole. Mi smo odabrali krem sirni namaz, šunku i dio povrća koji vješto skrivamo u wrap. Samo smotajte wrap i spakirajte ga. Dobro se umotava u Omote od pčelinjeg voska veličine M, ali i u Vrećice od pčelinjeg voska veličine M.

 

Baguette od cjelovitih žitarica sa sušenom šunkom, mozzarellom i rukolom

Korištenje kruha od cjelovitog zrna stvara nešto zdraviji međuobrok. Naša provjerena kombinacija je baguette od cjelovitog zrna kojeg namažemo maslacem, na vrh stavimo suhu šunku, mozzarellu i rikulu. Zapakirajte cherry rajčice u kutiju i ukusan međuobrok bogat proteinima je spreman

Zobeni kvadrati s bobicama

Tijesto: 100 g zobenih pahuljica, 50 g speltinog brašna, 60 g pirea od jabuke, cimet, med.

Nadjev: smrznuto bobičasto voće, kukuruzni škrob, med

Sve suhe sastojke pomiješajte u zdjeli i izradite tijesto koje podijelite na pola. Prvu polovicu utisnuti u manji pleh i pripremiti nadjev. Smrznuto voće stavite u lonac, prelijte kipućom vodom i pričekajte da se voće otopi i malo vode ispari. Na kraju pomiješajte kukuruzni škrob s malo vode i dodajte voću koje će se tada zgusnuti. Po potrebi zasladite medom. Nadjev izlijte na pleh i odozgo pritisnite drugu polovicu tijesta. Pospite oguljenim bademima i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Kad se tijesto ohladi, izrežite ga na kvadrate i zamotajte u vrećice od pčelinjeg voska.

Također možete zamotati komade povrća u omote od pčelinjeg voska kako bi ostali hrskavi. Zar vaši mališani ne žele grickati povrće? Pokušajte ih zakamuflirati u namazu od mrkve ili cikle. Popularni su i muffini od mrkve ili torta od tikvica.

 

Tim BajaBee.

9,36 €
6,55 € uz kod
JESEN30
16,66 €
11,66 € uz kod
JESEN30
Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.