Upcycling - stvaranje novih stvari iz starih predmeta.

Upcycling - stvaranje novih stvari iz starih predmeta.


Impulzivna kupnja. Fraza koju su mnogi od nas iskusili iz prve ruke. Danas trgovine troše golemu količinu financijskih sredstava na mapiranje kupovnog ponašanja svojih kupaca. Da ne spominjem da je pakiranje primamljivo i jako je teško ne podleći mu. Kad uđemo u shopping centar, osjećamo se kao da nam sve treba.

Kupit ćemo džemper i odjednom se nađemo kako kupujemo novi putni kovčeg. Naši se ormari tada gomilaju s puno neiskorištene odjeće koja gubi na šarmu nakon što je donesemo kući. Ako ne želite sve odmah baciti, upoznajte upcycling.

 

Udahnite novi život u stvari

Kaže se da je recikliranje bolje od recikliranja. Recikliranjem se još uvijek rješavamo nepotrebnih stvari i oslanjamo se na tehnološke procese razvrstavanja otpada. Upcycling, s druge strane, udahnjuje novi život stvarima. Zamislimo to ovako. Ormari nam se gomilaju predimenzioniranih košulja i ne znamo što bismo s njima. Zgrabite škare, iglu i konac u svoje ruke i pretvorite neiskorištenu košulju u moderne košulje koje su jedinstvene.

Prerada se često povezuje s odjećom. Jednostavnim trikovima možete udahnuti život nepotrebnoj odjeći i uštedjeti na dodatnoj kupnji trendi komada. Štoviše, ne stvarate nepotreban otpad. Istina je da obnavljanje nije ograničeno na vaš ormar.

 

Upcycling može transformirati cijelo vaše kućanstvo

Male staklene teglice, u kojima se mogu kupiti neke vrste jogurta, mogu poslužiti za domaći tiramisu. Od stare odjeće lako možete izraditi jastuke ili druge dodatke za dom. Neiskorištene posude za cvijeće pretvaraju se u držač za olovke. Mašta nema granica, a na vama je kako ćete iskoristiti nepotrebne stvari u kućanstvu. Jedna od mogućnosti je da počnete stvarati sa svojom djecom – pretvorite staru odjeću u modernu odjeću za lutke.

Upcycling može imati mnogo oblika. Osim što ne stvarate nepotreban otpad, dobivate i originalne komade za svoju garderobu ili kućanstvo.

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.