Učinkovito čišćenje bez agresivnih kemijskih tvari? Imamo neke ideje za vas.

Učinkovito čišćenje bez agresivnih kemijskih tvari? Imamo neke ideje za vas.


Lagano nam se približava proljeće i sve oko nas počinje cvjetati. No, sunčeve zrake neumoljive su prema našim kućanstvima i otkrivaju nedostatke. Krajnje je vrijeme za početak proljetnog čišćenja. Odlučnosti nam svakako ne nedostaje, ali sa sredstvima za čišćenje je druga priča. Prava ekološka sredstva za čišćenje su rijetka, au mnogim slučajevima cijena nas brzo odvrati. Ostala sredstva za čišćenje mogu se pohvaliti samo agresivnim kemikalijama koje nemaju pozitivan učinak na naše zdravlje. Stoga imamo nekoliko ideja za kućna sredstva za čišćenje koja će vas iznenaditi svojom snagom.

Blistavo kućanstvo s lakoćom

Uz naša ekološka sredstva za čišćenje definitivno vam neće trebati bogatstvo niti mnoštvo nepoznatih sastojaka. Za blistavo kućanstvo potrebno vam je:

  • 1/4 šalice sode bikarbone (šalica predstavlja posudu zapremine 250 ml)
  • 1/2 šalice octa
  • 2 litre vode

Miješanjem ovih sastojaka dobivate smjesu koja će vam pomoći u poliranju ogledala i prozora. Prednost je što svoje sredstvo za čišćenje možete obogatiti mirisom koji vam se sviđa. U smjesu nakapajte eterično ulje po vlastitoj želji i namirišite cijelo kućanstvo.

Soda bikarbona i ocat nezamjenjivi su pomoćnici u svakom kućanstvu. Ako ih pomiješate u omjeru 1:1 i cijelu smjesu ulijete u bočicu s raspršivačem, dobit ćete smjesu koja će vam pomoći da se riješite mrlja s tepiha. U ovom slučaju, međutim, preporučamo izostavljanje eteričnog ulja. Također možete lako očistiti zahode - uzmite 1 šalicu octa pomiješanu sa žličicom ulja čajevca. Mješavinom poprskajte toalet i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Zatim nanesite 1/2 šalice sode bikarbone na WC školjku i temeljito očistite. Rezultat će vas iznenaditi.

 

Dezinfekcija bez stresa? Sok od limuna će vam pomoći

Ako ste u kućanstvu koristili sredstva za čišćenje za dezinfekciju određenih površina, ne morate odustati od toga čak ni kada dolazi do ekološkog čišćenja. Sok od limuna je odlično rješenje - može se nositi s većinom bakterija koje se nalaze u kućanstvu. Savjet za kraj? Ako planirate polirati drvene površine, odlučite se za maslinovo ulje. To je pravo čudo.

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.