Ne razbacujte se hranom.

Ne razbacujte se hranom.


Svatko od nas se našao u situaciji da je pogledao u hladnjak ili smočnicu i shvatio da imamo puno hrane koja nam više ne treba, koju vjerojatno nećemo konzumirati ili u najgorem slučaju , to se već pokvarilo.

Rasbacivanje hrane značajan je problem u današnjem svijetu. Pogledajmo nekoliko savjeta o tome kako to možemo promijeniti i izbjeći rasipanje hrane i financijskih resursa.

 

 

1. Planirajte što ćete kuhati

Kada unaprijed planirate svoje obroke, možete bolje planirati svoj popis namirnica. Pripremite kuharske recepte za cijeli tjedan, da znate što još treba kupiti.

2. Napravite popis prije kupovine

Ovaj popis će vam olakšati kupovinu jer ćete točno znati što vam treba i nećete bespomoćno lutati među policama. Potrebno je pridržavati se ovog popisa i ne ići u kupovinu gladan :).

 

3. Kupujte hranu u primjerenim količinama

Ponekad se može činiti da kupujemo više hrane po povoljnijoj cijeni. Međutim, često se događa da se te namirnice pokvare prije nego što ih možemo konzumirati.

 

4. Obratite pažnju na pravilno skladištenje hrane

Važno je voditi računa o načinu skladištenja hrane. Neke se namirnice čuvaju samo kratko vrijeme i potrebno ih je potrošiti što je prije moguće, druge se namirnice mogu čuvati duže. Možete ih zamotati u omote i vrećice od pčelinjeg voska kako bi što duže ostali svježi.

5. Pokušajte konzumirati ono što hladnjak nudi.

Iskušali smo to uz pomoć revolucionarne inovacije kao što je umjetna inteligencija. Ako vam je ponestalo ideja, upotrijebite aplikaciju umjetne inteligencije za izradu recepta od nekoliko sastojaka preostalih u hladnjaku i brza večera je na stolu.

 

6 . Obratite pozornost na kvalitetu proizvoda

Ako nešto kupujete, obratite pozornost na kvalitetu proizvoda. Kvalitetni proizvodi trajat će dulje i morat ćete ih rjeđe mijenjati.

 

7. Iskoristite sve dijelove hrane

Ako imate ostataka, pokušajte ih ponovno upotrijebiti sljedeći dan. Na primjer, ostaci riže mogu se dodati u juhu ili varivo. Glavato povrće, poput brokule i cvjetače, može se koristiti u potpunosti. Možete nasjeckati krajeve i dodati ih u salatu, juhu ili smoothie od povrća.

 

Zato ne kupujmo ono što nam ne treba i čuvajmo svoj novčanik i okoliš zdravim !

 

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.