Kako smanjiti potrošnju plastike?

Kako smanjiti potrošnju plastike?


Plastika za jednokratnu upotrebu nakon upotrebe završi na odlagalištima, u rijekama ili u prirodi. Mogu biti smrtonosni za životinje koje ih progutaju ili ostanu zarobljene u njima. Kemikalije u njima negativno utječu na ljudsko zdravlje. Zašto ih onda nastavljamo kupovati? Budimo bolji.

1. Zamijenite plastične vrećice s BajaBee omotima i vrećicama od pčelinjeg voska

Možete ih koristiti 365 puta, a zatim ih obnoviti voskom ili kompostirati. U njima hrana dulje ostaje svježa, čime štedite novac.

2. Koristite li spužve u kuhinji?

Nudimo vam prirodnu alternativu, lufa, namijenjena za pranje suđa, kuhinja, kupaonica ili za piling tijela. Lufa je 100% prirodna i može se kompostirati. Ako ste često u kuhinji, sigurno ćete koristiti i naše univerzalne krpe (naš savjet: nemaju miris čak ni nakon dulje upotrebe i možete ih oprati)

3. Ponesite vlastitu vrećicu u kupovinu

Ne kupujte plastične ili papirnate vrećice, ponesite vlastitu platnenu vrećicu u trgovinu koja će trajati godinama. Koristite vrećice s uzicom za voće i povrće.

vrećica za hranu< /p>

4. Odvajanje otpada je sjajno

Ali još je bolje proizvoditi što manje otpada. Ako je moguće, napunite vlastitu bocu vodom. Ako kupite flaširanu vodu, vratite bocu za polog ili je pravilno zbrinite.

5. Clean Bee

Ako koristite deterdžente za pranje posuđa, imamo alternativu za vas - prirodna čvrsta kocka za čišćenje, koja traje više od 6 mjeseci. Jednostavno trljajte lufu o nju i možete prati suđe.

 

BajaBee tim.

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.