Je li moguće kompostirati u stanu? Naravno, to je moguće bez mirisa.

Je li moguće kompostirati u stanu? Naravno, to je moguće bez mirisa.


Kompostiranje je odavno domena obiteljskih kuća. Logično je – komposter je postavljen u vrtu, ima kontakt sa zemljom, a u vašem kućanstvu ne struji neugodan miris otpada koji se raspada. No naša su saznanja uznapredovala, te vam možemo otkriti da se u kompostiranje možete upustiti i u stanu. Ne morate se bojati neugodnog mirisa. Jer se može i bez toga.

Kompostiranje u stanu

Vermikomposter - stilski dio života i ratnik za zdrave biljke

Ako vas zanima ideja kompostiranja bez mirisa, imamo nekoliko savjeta za vas koje će cijeniti i vlasnici manjih stanova u gradu. Kupite vermikomposter koji je sada dostupan u iznimno elegantnom dizajnu i predstavljat će vrijedan dodatak vašem životu. Tradicionalno se sastoji od tri dijela - spremnika za tekuće gnojivo, spremnika s biološkim otpadom iz kućanstva (povrće, voće, ljuske jaja,...) i poklopca.

Vermikomposter je izgrađen na radu glista koje se brinu za razgradnju organskih ostataka u kućanstvu. Kao i kod komposta na otvorenom, i ovdje vrijedi pravilo biljnih ostataka (ljuske jaja su u ovom slučaju zelene). Gliste će se pobrinuti za stvaranje tekućeg gnojiva koje će se nakupljati u donjoj posudi.

Broj glista je također važan. Naći ćete mnoge preporuke o tome koliko biste trebali imati. Međutim, imamo jednostavan savjet za vas. Usredotočite se na količinu otpada, udvostručite njegovu težinu i dobit ćete težinu glista koje bi trebale biti u vašem kućnom kompostu.

Posebni filtri će vam pomoći s kućanstvom bez mirisa

U slučaju da se stvarno bojite mirisa u kućanstvu, kupite vermikomposter opremljen posebnim filtrima. Oni će se pouzdano pobrinuti za hvatanje mirisa koji neće izazvati bore na vašem licu. Ne sumnjamo da ćete voljeti kućno kompostiranje. Gliste prave dragocjeno gnojivo od vašeg otpada, koje trebate razrijediti vodom u omjeru 1:1. Možete ga hraniti sobnim biljkama koje će vas nagraditi zdravljem i češćom cvatnjom.

Unesite kod "JESEN30" u košaricu i ostvarite popust do 30% na sve omote i vrećice od pčelinjeg voska.